Voor bestuur, directie en management.
Het beïnvloeden en sturen van uw omgeving is een belangrijke vaardigheid in samenwerkingen met anderen. Leer succesvol te beïnvloeden!

In deze driedaagse masterclass (2 dagen aaneengesloten en 1 dag na enkele weken) ontdekt u hoe u de impact van uw beïnvloeding en overtuigingskracht op anderen kunt vergroten. U neemt kennis van verschillende stijlen van beïnvloeden. U ontwikkelt effectief gedrag om uw omgeving en processen op de juiste wijze (bij) te sturen: onderhandelen, aansturen, krachtig optreden en motiveren. Er wordt hierbij altijd vanuit win-winsituaties geredeneerd, omdat dit de meest overtuigende en eerlijke manier is om iemand te beïnvloeden. Hoe doet u dat?

In de masterclass wordt op interactieve wijze aandacht gegeven aan:

  • Uw persoonlijke beïnvloedingsstijl. Door situaties te analyseren en een mix van vaardigheden, weet u welke strategie u kunt hanteren om effectief te beïnvloeden.
  • Uw invloed op de groeps- en organisatiedynamiek.
  • Er is ruimschoots aandacht voor eigen casuïstiek en (eigen of simulaties van) lastige situaties. U leert beïnvloeden vanuit persoonlijke kracht en zonder macht.

Leadership is influence”  John C. Maxwell

“The key to successful leadership today is influence, not authority”  Kenneth Blanchard

Na het volgen van de masterclass ‘De Kunst van het Beïnvloeden’:

  • Bent u in staat anderen zelfzeker en effectief te beïnvloeden, zonder te manipuleren, met de focus op win-win situaties.
  • Kunt u slagvaardig verschillende beïnvloedingsvaardigheden bewust inzetten en anderen erbij betrekken, hen verbinden en hen inspireren.
  • Heeft u inzicht in uw persoonlijke beïnvloedingsstijl, deze ontwikkeld en versterkt.

Werkwijze

  • Maatwerk staat centraal: door een telefonisch intakegesprek inventariseert de trainer uw persoonlijke leerdoelen. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de masterclass bepaald.
  • Vooraf ontvangt u, na het invullen van een online vragenlijst, een persoonlijk communicatiestijlenprofiel met individuele toelichting.
  • De masterclass is interactief van aard. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, hanteren wij voor de training een maximale groepsgrootte van 9 deelnemers.
  • De masterclass vindt plaats in een comfortabele ruimte in een groene omgeving met koffie-, thee- en lunchvoorzieningen.

Wilt u deze masterclass incompany door ons laten verzorgen? 

Dat kan, deze masterclass bieden wij ook incompany aan voor RvC/RvT/Bestuur. <br>
U krijgt maatwerk, toegesneden op uw eigen organisatie en afgestemd op de specifieke vragen en behoeften die leven bij de RvC/RvT of Bestuur. Neemt u contact op en wij komen langs voor een vrijblijvend gesprek.