Masterclass

‘IT in de Boardroom’

  Gonda Peters-Meijers

  Voorzitter Bestuur Toon Hermans Huis

  “Deze masterclass geeft je inzichten waar je direct toepasbare vragen en opmerkingen die in elke board toepasbaar zijn.”

   Marc van Campenhout

   Lid Raad van Bestuur Curio

   “Bondige deskundige update van de strategische IT ontwikkelingen en handvatten om hierover het goede interne gesprek te voeren.”

    Christine van den Berg

    Advocaat, Partner Legaltree , Voorzitter RvC en RvT

    “IT is zoveel meer dan automatisering / digitalisering. Eigenlijk heeft tegenwoordig ieder proces binnen een organisatie IT elementen in zich. Deze cursus is daarom echt een must voor iedere toezichthouder.”

     Anca Ansink

     Toezichthouder in de Zorg

     “Coronaproof op locatie in prettige sfeer veel inzicht verworven in wat nodig is bij intern toezicht op IT.”

      Bart ten Oever

      Directeur TotalSeat

      “Het belang erkennen van de gevaren van IT implementaties”

       Anoniem

       Toezichthouder

       “Mijn nieuwe inzichten en concrete toepassing van de opgedane kennis op het onderwerp gaat me helpen om mijn rol als toezichthouder nadrukkelijker in te vullen als het gaat om digitale transformatie.”

        Anneke Groenenberg

        Directeur-bestuurder Zorggroep Liante

        “Inspirerende inzichten”

         Anoniem

         Lid Raad van Bestuur Zorginstelling

         “Informatieve en inspirerende mix van theorie en praktijk”

          Anoniem

          IT Executive, Interim Manager

          “Investering van 2 dagen: helderheid omtrent je rol en weer bij ten aanzien van de laatste IT Trends”

          Inschrijven voor deze masterclass?

          Dat kan direct online. We nemen contact met je op om de details te bespreken en kijken uit naar je komst.

          IT in de Boardroom

          IT in de Boardroom

          Als toezichthouder, commissaris en bestuurder, dien je de juiste dialoog te voeren over IT en digitalisering.  Hoe doe jij dat? Welke vragen moet je stellen? Hoe krijg jij er als toezichthouder of bestuurder meer grip op? Hoe borg je IT in de governance van jouw organisatie, binnen jouw Bestuur, Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen?

          Het belang van IT en digitale innovatie in besturen en raden van commissarissen neemt alleen maar toe en is direct van invloed op de relatie tussen organisatie en alle stakeholders: klanten, financiers, externe toezichthouders en het algemeen publiek. Een goede inzet van IT kan het verschil maken op de ‘markt’, een storing kan de continuïteit in gevaar brengen. De steeds strengere wet- en regelgeving maakt dat IT in toenemende mate aandacht behoeft.

          Ook is in toenemende mate duidelijk dat cyberaanvallen en kwetsbaarheden in de beveiliging een organisatie ernstige schade kunnen toebrengen. De organisatie, kwaliteit en het beheer van IT behoren maximaal in de aandacht te zijn van de board. Daarvoor is in de boardroom een steeds diepgaander besef nodig van het IT landschap. Voor veel toezichthouders, commissarissen en bestuurders is IT echter nog een nieuw of weinig bekend domein. Het is onontkoombaar dat IT- zowel in de profit als in de non-profit – een prominente(re) plaats krijgt in het werk van de toezichthouder, commissaris en bestuurder in de boardroom.

          Voor wie?

          • Je bent toezichthouder, commissaris of bestuurder
          • Je wil meer grip krijgen op IT en digitalisering binnen jouw organisatie
          • Je wil de oordeelkundigheid op het vlak van IT vergroten binnen jouw Bestuur of Raad van Toezicht/ Raad van Commissarissen

          Programma

          Toezicht op en kennis van IT verbeteren binnen jouw Bestuur, RvT of RvC:

          In deze interactieve masterclass gaan we in op actuele digitale ontwikkelingen en de kansen en belangen die daar voor jou als toezichthouder, commissaris of bestuurder liggen. We bespreken de belangrijkste vragen die je in de boardroom moet stellen over IT en voorzien je van een raamwerk en indicatoren voor het beheersen van de risico’s. We gaan in op hoe je te weten komt of jouw bestuur/directie adequaat anticipeert op digitale ontwikkelingen en de risico’s afdoende pareert, we geven voorbeelden van hoe andere organisaties IT hebben georganiseerd in hun toezicht en vertellen je hoe je het toezicht op IT kunt verbeteren binnen jouw Bestuur, RvT of RvC.

          Sprekers

          Frauke Wessel

          Frauke Wessel, CIO Spaarne Gasthuis en lid van de Raad van Toezicht en Auditcommissie van de Raphaelstichting. Daarnaast is zij Ambassadeur en Mentor bij Right Brains een organisatie die zich inzet voor vrouwen in het digitale werkveld.  Zij heeft een carrièrepad met diverse executive managementfuncties bekleed in de Zorg: Spaarne Gasthuis, Medisch Centrum Haaglanden, Telco: KPN, Airlines: Transavia en Martinair, Energy from Waste: AVR en FMCG: Nike. In 2009 was zij “Top 5 CIO of the Year”

          Lineke Sneller

          Prof. dr. Lineke Sneller RC, hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University. Zij is lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, ProRail, Infomedics en CCV en non-executive director van Ortec International. Daarnaast is zij partner van het Bureau voor Management & IT. Zij heeft diverse CIO- en directieposities bekleed, onder meer bij Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR. In 2010 was zij ‘CIO of the Year’.

          Arnoud Klerkx

          Drs. Arnoud Klerkx, CDO en lid van de Raad van Bestuur bij de Kramp groep. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van landelijke woningcorporatie Habion en bij Kruitbosch, fabrikant en groothandel in de rijwielindustrie. Daarnaast doceert hij o.a. aan de Erasmus Universiteit over toezichthouden op IT en digitalisering. Hij heeft als consultant gewerkt bij Accenture en Gartner en had diverse senior managementfuncties bij o.a. Ziggo en Sanoma. In 2015 was hij ‘CIO of the Year’.