Speciaal voor vrouwen in hoge functies die zich bewust zijn

van hun topsport en het beste uit zichzelf willen halen!

 

Doelgroep

 • Je bent een Topvrouw;
 • Je bent werkzaam in Openbaar Bestuur en Publiek Domein;
 • Je beweegt je in complexe netwerken met een diversiteit aan stakeholders;
 • Je reflecteert op je eigen praktijk en deelt ervaringen;
 • Je wil een hoogwaardig programma aangaan dat effectief is voor je verdere loopbaan.

Meer bewustzijn bij vrouwen en werkgevers

Steeds meer werkgevers en vrouwen zijn zich bewust van het feit dat de doorstroming van vrouwen niet vanzelf gaat, vooral omdat vrouwen tegen meer en andere belemmeringen aanlopen dan mannen. De praktijk laat zien dat gericht beleid en ondersteuning van vrouwen in hun loopbaan ertoe bijdraagt dat vrouwen eerder ‘de top’ bereiken͘. Gerichte ondersteuning zorgt er ook voor dat vrouwen zich in  topfuncties beter kunnen handhaven en indien aan die positie een einde komt blijken ze beter in staat om zich door te ontwikkelen op hetzelfde of op een hoger niveau.

Programma:

Het programma ‘Stuurkracht op Hakken’ is juist gericht op dat laatste: gericht ondersteunen van vrouwelijke directeuren/bestuurders in hun topposities en hen stimuleren bij het creëren van perspectief, waardoor zij zich beter kunnen profileren en manifesteren. Het programma is gebaseerd op vier belangrijke pijlers:

 • Bewustwording van je bestuurlijke kwaliteiten en je leiderschapsstijl;
 • Bewustwording van je bijdrage aan het (bestuurlijke) team en je omgeving;
 • Bewustwording van de veranderingen die je bij jezelf kan aanbrengen om je beter te profileren en manifesteren als bestuurder;
 • Bewustwording van je potentieel en je loopbaanperspectief.

Het programma kent de volgende bouwstenen:

 1. Individueel assessment, waarbij de bestuurlijke competenties, de bestuurlijke rollen en de veranderkracht van de vrouwelijke bestuurder in kaart gebracht worden: daarbij wordt het accent gelegd op de natuurlijke kwaliteiten en het ontwikkelpotentieel van de bestuurder met concrete handvatten om deze beter en effectiever in te zetten;
 2. Intervisie bijeenkomsten met de groep waar ook ruimte is om te netwerken;
 3. Coaching gesprekken, die verdeeld over het totale programma plaatsvinden, niet statisch maar vooral in beweging, buiten in de natuur;
 4. Tweedaagse met overnachting in een hotel en/of enkele dagdelen bij Diemen & Van Gestel, met aandacht voor vitaliteit, mentale kracht en inspiratie, waar boardroom dynamics een centrale plaats in zal nemen;
 5. Er zullen ter inspiratie ook externen (bv bestuurders) inzicht geven in de stappen die zij hebben genomen en waar zij tegenaan zijn gelopen.
 6. Er zal gebruik worden gemaakt van verschillende on- en offline tools. Bij dit programma houden we volledig rekening met de laatste RIVM richtlijnen.

Je kunt je doorlopend voor dit programma aanmelden omdat we bij voldoende deelname maatwerktrajecten voor vrouwen starten. Na ontvangst van je aanmelding nemen wij contact met je op voor een intakegesprek. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met drs. Marjon Groeneveld of drs. Daniëlle Schuur via Diemen & Van Gestel: 0346 354354.

“Ze maken impact door hun betrokkenheid en hun transparantie.” Directeur ambulancezorg

“Kritisch, oprecht, integer en een professional als trainer en coach.” Directeur ABN AMRO

Ze zijn inspirerend & vernieuwend en vullen elkaar op meerdere fronten aan.” Bestuurder zorgorganisatie Breda

“Confronterende vragen die je meer dan helpen om een volgende stap in je loopbaan te kunnen zetten.” Directeur Gemeente

 

Dit programma kan ook incompany georganiseerd worden, afgestemd op uw organisatie. Voor meer informatie kunt ons bellen: 0346 354 354.