Je bekijkt nu Platform Owner IT Pakketten Integratie (V/M) – PostNL

Platform Owner IT Pakketten Integratie (V/M) – PostNL

Platform Owner IT Pakketten Integratie (V/M) – PostNL

Overig

Platform Owner IT Pakketten Integratie (V/M) – PostNL

PostNL is de favoriete bezorger van Nederland. Met de post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 4.200 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij.?Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakketten en 8,1 miljoen brieven. Dit doen we met zo’n 40.000 medewerkers.

Als onderdeel van onze ambitie om de favoriete bezorger te blijven, zijn we voortdurend op zoek naar de volgende innovaties en logistieke oplossingen. De digitalisering is dan ook een belangrijk onderdeel van onze strategie. Zo investeren we in de capaciteit van ons netwerk en helpen we de e-commercemarkt groeien. Met data en digitalisering vernieuwen we stap voor stap ons bedrijfsmodel, onze diensten, logistieke processen, en netwerken. En natuurlijk zetten we deze digitale oplossingen in om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen met een steeds hogere efficiëntie en kwaliteit van onze diensten. Dit alles bij elkaar helpt onze klanten om hun bedrijven te doen groeien én tot bloei te brengen.

We bedienen onze klanten met 3 logistieke kernactiviteiten: ophalen, sorteren en bezorgen.

De digitalisering helpt ons deze activiteiten aan te scherpen en te verbeteren. Zo kunnen onze klanten rekenen op slimme logistieke oplossingen en sterkere klantervaringen.

Digitalisering als strategie

Digitale transformatie neemt een centrale plek in bij PostNL. We optimaliseren en ondersteunen onze fysieke netwerken door inzet van slimme digitale oplossingen en introduceren nieuwe proposities die van waarde zijn voor onze klanten.

We zetten fors in op innovatieve technologie en de inzet van logistieke intelligentie. We doen dit door de inzet van ‘real-time’ besturingssystemen, Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), Data Science, en zoveel mogelijk Cloud Native.

Als ergens data, technologie en een engineering culture een sleutelrol spelen, dan is het wel bij PostNL. Achter elk pakket dat wij bezorgen zit nu al een hele digitale wereld vol communicatie. Maar onze klanten verwachten steeds meer. Ontvangers willen op élk moment precies weten waar hun pakje is en zelf kunnen kiezen waar en wanneer we het pakje bezorgen. En webshops willen 24/7 inzicht in en controle over de supply chain.

PostNL wil digital at the core zijn. Het digitaliseren van de customer journeys en het besturen van onze totale logistieke operatie op basis van realtime data is een cruciaal onderdeel van onze ambitie. En daarom gaan wij óók onze software zelf ontwikkelen. Om excellente logistieke intelligentie te kunnen bieden. We werken daarom met eigen engineers.

Integratie team

Integratie team

Bij IT Pakketten & Logistiek wordt gewerkt vanuit diverse platforms. Het centrale integratie team ondersteunt alle platforms binnen Pakketten & Logistiek met de beste en kosten efficiënte integraties. Het streven hierbij is te zorgen dat de teams die data willen uitwisselen dit zo autonoom mogelijk kunnen doen door de afhankelijkheid van het integratie team te minimaliseren. Het team werkt vanuit een aantal basisprincipes:

 • De software sluit optimaal aan bij de wensen van de gebruikers.
 • Een incrementele en intuïtieve aanpak; groot denken, klein beginnen;
 • De software moet 24/7, 100% werken.

  Het Integratie team is verantwoordelijk voor het ontdekken en implementeren van de in ontwikkeling zijnde ‘Event Broker’. Het doel van deze Event Broker is tweeledig. Ten eerste het vergroten van de autonomie van de IT-teams binnen Pakketten & Logistiek door een hoge mate van self-service integratie te bieden. We willen de innovatiekracht binnen PostNL vergroten door data makkelijker vindbaar en frictieloze ontsluiting hiervan mogelijk te maken. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het realiseren van integraties met een Enterprise Service Bus. We ondersteunen de IT teams om ons heen door het automatiseren en optimaliseren van de huidige processen.

Platform Owner IT Pakketten Integratie

Jouw visie als Platform Owner is nodig in deze ontwikkelingen. Als integratieteam zijn we gericht op het continu verbeteren en omzetten van dagelijkse klantfeedback in innovatieve diensten. Dit vereist dat we optimaal wendbaar zijn en zorgen dat featureteams kunnen uitblinken in hun executie.

Als Product Owner draag je de eindverantwoordelijkheid voor de Event broker en de Enterprise Service Bus. Als Platform Owner neem jij stakeholders binnen PostNL mee in je visie en bepaal je de richting voor de korte- en lange termijn. Je zit elke 2 weken met de collega-Product Owners en de clusterleidinggevende van jouw cluster om tafel om samen overstijgend te kijken naar behoeften en nieuwe ontwikkelingen.

Je bent de verbindende factor tussen collega’s, leveranciers en andere stakeholders. Binnen deze complexe omgeving vind jij jouw weg om het platform uit te bouwen en verder zichtbaar te maken. Jij pakt jouw rol bij het uitdragen van een visie m.b.t. logistieke planning binnen de hele PostNL-organisatie; het opstellen en afstemmen van de roadmap; het prioriteren van de backlog in samenspraak met het team en met het oog op de businesswensen. Je draagt eindverantwoordelijkheid over zowel het ‘menselijke’ (hr-)aspect als over het budget.

Wat breng jij mee?

Als persoon ben je een betrokken aanpakker en een realisator met denkkracht, veerkracht en overtuigingskracht!

Je weet relevante stakeholders te enthousiasmeren over de ontwikkelingen van het platform en jouw visie hierop uit te dragen. Daarbij heb je een frisse blik en kun je buiten de gebaande paden denken om de business te inspireren nieuwe technologieën en ideeën toe te passen. Je bent conceptueel sterk, sociaal en weet goed waar je op moet sturen; waar je ruimte laat en ruimte neemt.

Verder heb/ ben je:

 • een hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
 • affiniteit tot IT;
 • op de hoogte van trends en ontwikkelingen in IT;
 • meer dan 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen een complexe omgeving IT/Tech/Innovatieve omgeving;
 • kennis van Agile-ontwikkelmethoden zoals SAFe en Scrum;
  goede communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit.

Diversiteit

Met een divers personeelsbestand wil PostNL een afspiegeling van de maatschappij zijn, én een plek waar iedereen zich kan thuis voelen, in alle lagen van het bedrijf. Dat is een voorwaarde om een gezonde, duurzame werkomgeving te bieden. Wij hechten veel belang aan Diversiteit & Inclusiviteit omdat we ons daardoor beter en sneller aan kunnen passen en onderscheiden in de snel veranderende markten waarin wij actief zijn.

Door het creëren van een inclusieve werkomgeving kunnen wij de wensen en behoeften van onze klanten en andere belanghebbenden beter begrijpen, waardoor onze wendbaarheid en innovatiekracht toeneemt.

Voor de functie van Platform Owner IT Pakketten Integratie gaat, gelet op de samenstelling van het team, bijzondere belangstelling uit naar vrouwelijke kandidaten.

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’-situaties tegenkomt. Dit geeft je zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. Bovendien stopt jouw persoonlijke ontwikkeling niet bij deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en deze functie biedt ook doorgroeimogelijkheden naar een positie in het hoger management van PostNL.

Daarnaast ontvang je op basis van 37 uur per week:

 • een bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld, tot maximaal € 100.000;
 • een werkweek van 32-37 uur met een gezonde werk-privébalans;
 • een laptop en een telefoon;
 • een goed eigen PostNL pensioen;
 • reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding.

Procedure

 • Solliciteren: tot 25 januari
 • Voorselectie door Diemen & Van Gestel: tot begin februari
 • Eerste selectiegesprekken selectiecommissie
 • Tweede verdiepend gesprek met selectiecommissie
 • Kennismakingsgesprek met team
 • Arbeidsvoorwaardengesprek
 • Sluiten arbeidsovereenkomst
 • Start: april/mei 2022

Solliciteren

Je CV, vergezeld van een motivatiebrief, kun je vóór 25 januari versturen versturen aan drs. Monique Brummans, directeur Diemen en van Gestel.

Deel deze vacature